Srček

Recepti

Na Bistriškem je bila prehrana nekoč preprosta in povezana z letnimi časi ter lokalnimi sestavinami. Danes se ta kulinarična tradicija ohranja v gostinski ponudbi, kjer se domači okusi prepletajo s sodobnimi pristopi priprave jedi. V naših receptih boste morda našli navdih za pripravo preprostih in okusnih jedi, s katerimi lahko doma obudite pristne okuse Bistriškega.

“Koleraba” po domače

Sestavine (za 4 osebe, ki so pravi jedci): Recept pripravila: Mojca Brožič, Jablanica Priprava:V »koleravo« morajo stopiti vsaj ena...
Izvedite več

Krompir v “zevnici”

Sestavine: Priprava:Krompir olupimo, operemo in narežemo na kose (majhnega na polovice), damo v kozico in povrh kislo zelje ter vse skupaj...
Izvedite več

Kvašeni štruklji

Testo: Nadev: Recept pripravila: Branka Jaksetič, Jablanica Priprava:Nadev pripravimo tako, da sladkor karameliziramo, dodamo drobtine,...
Izvedite več

Štrudelj mame Helene

Testo: Nadev: Priprava:Jabolka olupimo, narežemo na lističe, nato dodamo drobtinice prepražene na maslu, kislo smetano, »škrjub«, jajca ter...
Izvedite več