Srček
Recepti

“Koleraba” po domače

Sestavine (za 4 osebe, ki so pravi jedci):

  • 500 g kolerabe
  • 1 kg krompirja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 200 ml fižola
  • 1,5 litra vode (lahko več, po potrebi)

Recept pripravila: Mojca Brožič, Jablanica

Priprava:
V »koleravo« morajo stopiti vsaj ena prašičja noga, svinjska rebra ali slanina.
Kolerabo očistimo in zrežemo na kocke (lahko tudi večje), dodamo česen, čebulo, sol in kuhamo v mrzli vodi.
Ko je napol kuhana, dodamo na kocke narezan krompir; nekaj krompirjev narežemo na štiri dele.
Ko sta krompir in koleraba mehka, dodamo fižol. Večje kose krompirja pa stresemo in tako juho zgostimo.
Svinjsko meso lahko kuhamo posebej ali pa skupaj s kolerabo.

Recept je povzet po knjigi: Smrdel, Slavica.Jedi naših starih mam. Ilirska Bistrica: Društvo podeželskih žena, 2014.

Pa dober tek vam želimo!